Параграф22 Daily

§22 Новини

Завод за пюрета крал вода за милиони

Над 20 завода в индустриалната зона на Асеновград са без вода, след като ВиК дружеството в Пловдив разкри кражба на питейна вода за милиони, съобщи bTV.


Кражбата на вода е извършвана в продължение на години. Заводът за детски храни "Ганчев" дори не е абонат на ВиК, но се е присъединил незаконно към водопреносната мрежа и е черпел вода, която продавал на десетки предприятия в индустриалната зона, съобщават от ВиК- Пловдив. Управителят на дружеството - Манол Генов заяви, че заводът е черпел от водата чрез няколко незаконни връзки.


Кражбата е разкрита случайно при спукване на водопровод и над 20 завода се оплакват, че водата им е спряна. Оказва се, че от години завод "Ганчев" им е доставял незаконно вода. От предприятието отрекоха обвиненията."В момента имаме четири сондажа на територията на самия завод. От тях се стопанисва само един, който е лицензиран", заяви управителят на "Ганчев" ООД Стойчо Велков.


Без вода заводите не могат да работят нормално. Част от тях се спасяват със собствени сондажи, съществува и опасността от пожари, тъй като няма вода и в хидрантните кранове.


За кражбата са сезирани прокуратурата и ДКЕВР .

Facebook logo
Бъдете с нас и във