Параграф22 Daily

§22 Новини

Зеленски избяга в Лвов, Русия се хвали с пораженията, нанесени на Украйна

Гpъцката ЕRT.GR предаде, че е възможно украинският президент Володимир Зеленски да е напуснал Киев по непотвърдена информация. "Според кореспондента на медията Афил Пацукас, според непотвърдена информация, самолет е излетял от Киев в момент, когато има забрана за граждански полети във въздушното пространство на Украйна. Съобщава се, че той може да екстрадира украинския президент Зеленски", пише електорнното издание.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски напусна набързо Киев в петък, със свитата си той е в Лвов. Това съобщи в събота в своя канал Telegram председателят на Държавната дума Вячеслав Володин. "Зеленски напусна набързо Киев. Вчера не беше в столицата на Украйна. Заедно с антуража си той избяга в град Лвов, където той и неговите помощници бяха оборудвани с жилище", пише ораторът.

Той отбеляза също, че публикуваните в социалните мрежи видеоклипове на украинския лидер са били записани предварително. "Информация от депутатите на Върховната Рада, които се опитаха да се срещнат с него в Киев. Те бяха поканени в Лвов за среща", добави той.

"Руската армия е унищожила 821 обекта от военната инфраструктура на Украйна", съобщи пред журналисти говорителят на руското Министерство на отбраната ген. Игор Конашенков. "Сред тях са 14 военни летища, 19 командни пункта и комуникационни центрове, 24 зенитно-ракетни системи С-300 и Оса, 48 радиолокационни станции. Свалени са 7 бойни самолета, 7 хеликоптера, 9 безпилотни летателни апарата. Унищожени са 87 танка и други бойни бронирани машини, 28 реактивни системи за залпов огън, 118 единици специални военни машини“, каза още Конашенков.

„Силите на ВМС на Русия унищожиха 8 военни катера на ВМС на Украйна", добави той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във