Параграф22 Weekly

§22 Новини

Зинаида Златанова: Не правете пропаганда от европейските фондове

Апелирам към всички политици, всички политически партии, независими кандидати - моля ви, не правете пропаганда от европейските фондове, каза на пресконференция в Министерски съвет вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. "Дискутирайте миграцията, околната среда, промените в климата, банковия съюз, социалната политика, заетостта в ЕС, как вътрешният пазар да работи по-добре, свободното движение на хора и стоки", заяви Златанова.


"В момента това, което правим за земеделските производители и селски общини, е да накараме системата да работи така, както трябва, за да не се налага след това да обясняваме за един или друг пропуск, който се пише на гърба на цялата държава. Спазвайте закона и правилата, и няма да има никакви проблеми. Спазването на правилата си остава най-сигурен начин да не се сблъскваме с такива проблеми", посочи вицепремиерът.


"Тази пропаганда има за цел може би да се замете под килима нещо, което се е случило преди. Грешки са ставали, вероятно се случват, но моят апел е - не политизирайте, не правете пропаганда от това", подчерта Зинаида Златанова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във