Параграф22 Daily

Парламентарна комисия награди министър Маринов

По думите му структурата е добър пример как всички ангажирани институции си взаимодействат резултатно и в реално време. Още »
Параграф22 Daily

Работодателски организации със сигнал до Сотир Цацаров заради скъпия ток

В тази връзка, работодателските организации настояват Главният прокурор да разпореди обстоятелствена проверка за установяване на фактите по случая и, при преценка за... Още »
Параграф22 Daily

Прокурорската колегия на ВСС одобри проект на Анализ на констатираните от ИВСС случаи на нарушаване правото на разглеждане и решаване на делото в разумен срок

Висшият съдебен съвет в изпълнение на задълженията си по чл.60 м, ал. 2 от ЗСВ, по отношение на прокуратурите със свои решения е препоръчал прилагането на мерки, имащи... Още »
Параграф22 Daily

Кандидатите за главен прокурор ще декларират и доходи на съпрузи

Новият Съвет за партньорство към ВСС се оказа без представители на съдийските организации Още »
Параграф22 Daily

Кадрови решения на Прокурорската колегия на ВСС

Длъжностите за административни ръководители на районните прокуратура са свободн Още »
Параграф22 Daily

Пленумът на ВСС измени и допълни Правилата за избор на председатели на ВКС и ВАС и на главен прокурор

Главният прокурор посочи, че предложената декларация по ЗПКОНПИ е с по-голям обхват и съдържание от декларацията по ЗСВ, както и че теоретично е възможно някои от... Още »
Параграф22 Daily

Атестираха шестима магистрати и повишиха на място в по-горен ранг един прокурор

Считано от датата на вземане на решението, на основание чл. 234 от ЗСВ, на място в по-горен ранг „прокурор в апелативна прокуратура“ бе повишена Венислава Пламенова... Още »
Параграф22 Daily

ВСС прие за сведение решение на ВАС, с което е отменено дисциплинарното наказание на Кирил Димитров – прокурор в СГП

Прокурорската колегия отложи за следващо заседание разглеждането на заповедта на административния ръководител на СРП, с която е наложено дисциплинарно наказание... Още »
Параграф22 Daily

Кадрови решения на Пленума на ВСС

Необходимостта от измененията е във връзка с резултатите от изготвена Последваща оценка на въздействието на ЗИНЗС. Още »
Параграф22 Daily

Упълномощиха представляващия ВСС и председателят на АС - Велико Търново да подпишат договори за сградния фонд

Представляващият ВСС бе упълномощен да подпише анекс към договор за учредяване на безвъзмездно право на строеж върху недвижим имот – частна общинска собственост в гр.... Още »
Параграф22 Daily

Отложиха разглеждането на предложението за плащане на местни данъци и такси за две съдебни сгради в София

Прокуратурата на Република България да предостави безвъзмездно фасадно рамково скеле, което е с отпаднала необходимост, на КПКОНПИ. Още »
Параграф22 Daily

Корегираха бюджетите на съдилища за закупуване на компютърна, копирна и климатична техника и за честването на 140 г. на Софийски военен съд

Пленумът на ВСС даде съгласие за увеличение на бюджета на Софийски военен съд с 3000 лв., с цел осигуряване на средства за представителни разходи във връзка с... Още »
Параграф22 Daily

Съдът на ЕС отмени санкциите от 2018 г. срещу Янукович и неговия екип

Самият Янукович многократно е заявявал, че тези случаи са направени по поръчка политически по характер и че той не е изтеглил никакви средства в чужбина. Той обжалва... Още »
Параграф22 Daily

Заявяваме нова лична карта електронно, но чак наесен догодина

Предвижда се нова процедура за подаване на заявления за подмяна на документите - чрез автоматизираната информационна система за електронни услуги на МВР. Едновременно... Още »
Параграф22 Daily

Съдия Събев е прям и критичен съдия, не прибързвайте с оценка на поведението му

Вярваме в професионализма на журналистите от Флагман, но не бива с интерпретации да се вреди на авторитета на съдебната власт, се казва в писмото Още »
Параграф22 Daily

Откровен подкуп: Властта е дала над 58 млн. лв. на медиите за 12 години

Според официални данни в медиите, публикувани преди три години, пикът на държавното финансиране на телевизии и радиа е през 2013 г., когато близо 32 млн. лв.... Още »
18:02
17:59
17:51
16:00
17:46
17:43
17:39
17:34
17:28
17:24
юли 2019
пон
вт
ср
чет
пет
съб
нед
29
30
31