Параграф22 Daily

<Без рубрика>

Разследват Динко от Ямбол за палежи, сводничество и грабежи на камиони

Динко Вълев, по-известен като Динко от Ямбол, е разследван от прокуратурата в града по подозрения, че е сводник, поръчител на палежи и е ограбвал катастрофирали камиони. Проверката е започнала след публикации в медиите, пише "24 часа".

Сигналът срещу Динко е дошъл от анонимен източник, приближен до него, който твърди, че бизнесът му със скрап е кух. "Той няма 1 стотинка платени данъци или печалби. Как има тези имоти и коли за 5 милиона?", пита анонимният източник.

Информаторът твърди още, че Динко е сводник на момичета в Амстердам, които първо преминавали през "обучение" в Свиленград. Според публикацията част от момичетата опитвали да подават жалби до полицията, но шефката на разследващите полицаи в Ямбол Ваня Щерева ги покривала.

Освен това Динко поддържал и друг бизнес: плащал на катаджии да му снасят информация за това къде има катастрофирали камиони. "Ако шофьорът е починал, стоката се обира и след това се продава", твърди анонимният източник. По тази схема само за последната година Динко обрал над 50 камиона, а в замяна на катаджиите давал по 1000-2000 лв.

В публикацията се съобщава още, че Динко е поръчал няколко палежа, а преди месец пребил възрастен мъж. На база изнесените данни прокуратурата се е самосезирала и е възложила проверка на полицията, която ще продължи 30 дни.

Припомняме, че Динко се прочу през 2016 година, когато залови 11 бежанци на българо-турската граница, снимайки ги с телефона си как са проснати на земята, вързани със свински опашки. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във