Параграф22 Daily

<Без рубрика>

СРП задържа за срок до 72 часа Шумахера - криминално проявен мъж

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия И. Я., известен като „Шумахера“, за вещно укривателство - престъпление по чл. 215, ал. 1 от НК. И. Я. е обвинен в това, че на 24 октомври 2020 г., в София, с цел да набави за себе си имотна облага, придобил чужда движима вещ – лек автомобил, за който знаел, че е придобит от другиго чрез престъпление. В хода на разследването е установено, че лекият автомобил е бил противозаконно отнет с намерение да бъде ползван - престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК, както и че същият е бил с поставена регистрационна табела, предназначена за друго МПС.

Обвиняемият И. Я. е многократно осъждан, включително за престъпления против собствеността. Престъплението, за което му е повдигнато обвинение, е наказуемо с лишаване от свобода от една до шест години. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 25.10.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия И. Я. за срок до 72 часа.

Предстои да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във