Параграф22 Daily

<Без рубрика>

Задържане под стража за мъж, обвиняем за умишлен палеж на кола, с 19 предходни осъждания

30-годишният Севдалин Енчев от Силистра, който обжалва за трети път мярката си за неотклонение „Задържане под стража“, ще остане в ареста, след като днес състав на Апелативния съд във Варна потвърди определение на Окръжния съд в Силистра, с която му е наложена.  Енчев е привлечен като обвиняем за умишлен палеж на лек автомобил „Ауди“ от Окръжната прокуратура в Силистра, извършен на 10 август 2015 год. около 4 часа сутринта, като  пожарът се е  разпрострял върху други две коли   – престъпление по член 330, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Представител на Апелативната прокуратура във Варна заяви в съдебната зала днес, че задържането му е законно и поиска мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Енчев да бъде потвърдена, като припомни, че досъдебното производство срещу него е приключило с мнение за предаването му на съд, което не е ново обстоятелство, даващо право мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека.

Осъжданият 19 пъти за различни престъпления от общ характер, като последните две също за палежи, обжалва задържането си под стража с мотив, че воденото срещу него досъдебно производство вече е приключило. Апелативният съд във Варна се позова на обоснованото предположение, че Енчев е автор на престъплението, в което е обвинен, както и на реалната опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, като взе предвид предходните му осъждания, и остави без уважение искането на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката му за неотклонение.

Предстои внасяне на обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Силистра срещу Севдалин Енчев в окръжния съд. В момента той изтърпява мярката си за неотклонение „Задържане под стража“ в затвора в Белене.

Facebook logo
Бъдете с нас и във