Параграф22 Daily

Избори 2014

1804 л горива задържаха митничарите в Русе

Общо 1804 литра горива (дизел, бензин и биодизел) задържаха митническите инспектори от сектор „Оперативен контрол“, отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Русе.

На 14 април 2022 г., при извършена съвместна проверка митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД МВР – Русе откриват в частен имот в града общо 101 броя различни по вид и големина пластмасови туби, съдържащи течност с мирис на нефтопродукти. В тухлена постройка митническите служители установяват, че в 36 от тубите се съдържа 453 л жълтеникава течност с мирис на нефтопродукт – бензин. В гаражна постройка инспекторите намират още 46 туби, съдържащи 889 литра зеленикаво–жълта течност с мирис на нефтопродукт - дизелово гориво, а в пристройка на къщата откриват 19 туби от минерална вода, пълни с 216 литра кафеникава течност с мирис на енергиен продукт - биодизел.

Всички открити горива са без документи за платен акциз.

При друг случай от 14.04.2022 г. отново при съвместна проверка на митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД МВР – Русе в частен имот са открити 246 литра дизелово гориво в 8 туби с различни вместимости, също без документи за платен акциз.

Горивата са иззети, предстои вземане на проби за експертиза и измерване на точното им количество в съответствие с нормативната процедура. За установените нарушения ще бъдат съставени актове за административно нарушение по чл. 126 от ЗАДС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във