Параграф22 Daily

Избори 2014

Акция на сектор „Наркотици“ при ОДМВР Варна

При специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотици на територията на Варна, под наблюдението на Окръжна прокуратура, криминалисти разбиха две оранжерии за марихуана. Действията по разследването започнали преди повече от месец, след получена информация за нерегламентирана дейност по отглеждане на растенията от трима варненци. Незабавно е било образувано досъдебно производство от Окръжна прокуратура Варна.

При стартиралата снощи операция са задържани трима варненци, при влизането им в имотите, превърнати в оранжерии. Установено, че те са хората създали и поддържали оранжерията. Единият от тях с криминалистични регистрации и осъждан. Открити са помещения за отглеждане на марихуана, разположени в жилищни блокове. В тях са се полагали грижи за над 220 саксии, засадени с растения от рода на конопа, в различен стадий на развитие. Стаите били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за напояване, климатизация, вентилация, контрол на влажността на въздуха и температурата. Иззети са също и три електронни везни, кристали, реагиращи на амфетамин и метамфетамин.

Извършени са множество процесуално-следствени действия за документиране на престъпната дейност, между които претърсвания в обитавани от задържаните имоти и ползваните от тях автомобили. В два от тях са открити наркотични вещества и голяма сума пари.

Действията по разследването се осъществяват и към момента под наблюдение на Окръжна прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във