Параграф22 Daily

Избори 2014

Частни гардове на Ипон и Делта Гард изместват НСО и дори МВР, твърди Илиян Василев

Екс-дипломатът Ииян Василен написа във Фейсбук как частните гардове изместват постепенно НСО и дори МВР в охраната на важни държавни обекти:

Историята с частните гардове на Ипон и Делта Гард, които обгазяват, бият и арестуват протестърите от името на Борисов и които се наемат от СДВР има интересно продължение. Те постепенно изместват НСО от охраната на редица важни обекти. Лично Борисов е наредил да се ограничат НСО, защото били президентски.

Последният пример е Правителствена болница, МБАЛ "Лозенец" или по-известна като болницата на властта, която от 1 септември се охранява от ....... името му е ........ втората част на името му е ...... ГАРД. Познайте първата.

И тук скандалът е огромен.

Правителствена болница трябва да лекува всички топ политици, включително и президента, вицепрезидента и т.н. Именно за това никъде не се допускат частни охранителни структури, защото това е риск за сигурността - за живота на охраняемите лица, за сигурността на работещите и т..

Ето ви и схемата - за да не плащат СДВР или МВР държавата им дава договори за охрана. Но не само това - Борисов вече преминава към тактиката на Путин да работи през уж несвързани частни структури за да реализира реваншистки задачи спрямо политическите си противници.

Още веднъж това е правителствена болница, обект от критична инфраструктурана на сигурността на държавата. Разпореждането е дошло пряко от Борисов за този договор.

Ипон и Делта гард имат договори и за охрана на други стратегически обекти.

И какво излиза? Ние плащаме над 40 милиона лева на НСО, но на тях им "свиват" обектите, прокуратурата също мина на "частни" гардове. Но в същото време плащаме на частните структури, които трябва да пазят властта.

Ето моето предложение за решение - Вие ще се лекувате ли в болница, която се охранява от мутрите на Борисов?! Лекарите и медсестрите могат да бъдат най-добрите, но тази "подмяна", особено в този момент срива имиджа на болницата. И ако си траят, значи съучастват.

Освен това утре тези "гардове" привлечени от СДВР ще охраняват изборния процес - секциите и т.н.

Facebook logo
Бъдете с нас и във