Параграф22 Daily

Избори 2014

Демонстрация на ученици от Младежкото доброволно формирование от Белово

Събитието бе организирано след проведено обучение с учениците – доброволци в младежкото формирование. На него те демонстрираха умения да работят в екип. Заедно построиха смесена шлангова линия, гасиха пожар с прахови пожарогасители. Всеки от членовете на Младежкото доброволно формирование получи и удостоверение за успешно завършеното обучение.

На демонстрацията присъстваха главен инспектор Ралица Тодорова - началник на сектор „Доброволни формирования” в ГДПБЗН, комисар Ангел Ангелов – директор на РДПБЗН-Пазарджик, главен инспектор Красимир Писков - началник на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Белово, представители на общинската администрация в града и на училищното ръководство.

Първото в Пазарджишка област Младежко доброволно формирование бе сформирано през месец февруари в Община-Белово. То е част от структурата на Доброволното формирование в града. Младите доброволци са на възраст между 16 и 18 години и са възпитаници на средно училище „Александър Иванов-Чапай” в планинския град.

След учредяването и оборудването на членовете му с екипи и индивидуални средства за защита,  опитни пожарникари от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” проведоха обучение с учениците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във