Параграф22 Daily

Избори 2014

Нищо ново! Катастрофално е състоянието на бул. “Константин Величков” след ремонта

Градските активисти от "Спаси София" алармират за катастрофалното състояние на наскоро ремонтирания бул. “Константин Величков”. Множество големи пропадания, дупки и пукнатини по трамвайното трасе на асфалта по булеварда, което беше основно ремонтирано за 1.5 млн. лв. преди малко повече от година.

Заради това независимият общински съветник Борис Бонев е отправил официално питане до кмета на София Йорданка Фандъкова, за предоставяне на документи за това какви са причините за поредния некачествен ремонт и какво е предприела Столичната община да отстрани дефектите. “След шест месеца получих скандален отговор от Фандъкова. Не само, че нито един документ не беше предоставен, каквото задължение има кметът по закон, но в отговора си, Фандъкова твърди, че “всички дефекти и проблеми, констатирани по време на строителството, са отстранени от изпълнителя. Констатираните гаранционни дефекти също са отстранявани от изпълнителя”.

Това, според Бонев, категорично не е вярно. На практика кметът лъже в официален, подписан от нея документ и това е недопустимо”, заяви Борис Бонев. От "Спаси София" припомнят, че изграждането на споделеното трамвайно и автобусно трасе започна през 2018 г. и трябваше да бъде готово след няколко месеца.

От организацията посочват още, че цялата отговорност за ремонта е в ръцете на Общината, тъй като проектът, изпълнението и строителният надзор са осъществени все от общински дружества.

Facebook logo
Бъдете с нас и във