Параграф22 Daily

Избори 2014

Разследва опит за контрабанда на 5.7 кг. хероин през Калотина

Близо 5,7 кг хероин, укрит в акумулатор, задържаха митнически служители на МП Калотина. Наркотикът е открит в автомобил, пътуващ в посока Сърбия. Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по НК.

Около 18,40 ч., на 31 януари тази година, на Митнически пункт Калотина е пристигнал лек автомобил, „Фиат“, със сръбска регистрация, пътуващ от Турция за Сърбия. Митническите служители от сектор „Борба с наркотрафика – Калотина“ са селектирали превозното средство за щателна проверка. При осъществяването й било установено, че превозваният в колата акумулатор е манипулиран и в него са укрити 8 пакета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест то е реагирало на хероин. Общото количество на наркотичното вещество е 5,694 кг.

С постановление на прокурор в Софийска окръжна прокуратура водачът на автомобила – 33-годишният сръбски гражданин М. Д., е привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на хероин и е задържан за срок до 72 часа.

Разследването продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във