Параграф22 Weekly

Коментари

Андрогинно

В старанието си да удовлетворят Брюксел нашенските законотворци взеха участие в един любопитен дискурс - що е то хермафродит и има ли той почва у нас. Повод за сложния за депутатите дебат бе внесеният от Министерския съвет проект за промени в Закона за защита от дискриминация, продиктувани от някои евродирективи. Според един от текстовете защитата от дискриминация трябва да важи и в случаите при смяна на пола. Такъв текст, който да регламентира правата на лицата, които сменят пола си, в момента няма, пояснил заместник-министърът по труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Представителите на патриотите в парламентарната Комисия по вероизповедание, където протичаше разискването, обаче се обявили срещу тази промяна. Юлиан Ангелов от Патриотичния фронт рекъл, че партията му няма да ги подкрепи с аргумент, че в същия закон липсва и регламент за правата на хората с белези и на двата пола. Това са така наречените хермафродити, уточнил Ангелов.

Коалиционните партньори от ГЕРБ обаче му отвърнали, че в България хермафродити няма, следователно няма нужда от такъв текст в закона.

Тая работа обаче със закон не става. Открай време си е божа работа. Пример за това е съдбата на Хермафродит, син на Хермес и Афродита. Едно изключително красиво момче. Веднъж, докато се къпел, нимфата Салмакида му хвърлила око. Въпреки поразпуснатите тогавашни нрави младежът обаче останал студен към любовните й атаки. Митологията не е дала обяснение защо, но можем да предположим. Та тогава изтерзаната нимфа се помолила горещо на боговете и те взели, че слели Хермафродит и Салмакида в едно двуполово същество. 

В науката то е познато като андрогин. Нещо като коалиция. А у нас те са добре познати. Така че, господа, тук хермафродити има.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във