Параграф22 Daily

Коментари

Минава-ааа, големият кораб, минава-аааа!

Службите се разработиха много - това е преценката на премиера Бойко Борисов след като на плаж "Болата" на Калиакра бе открит сак с 16 пакета кокаин, всеки с тежина кило и сто грама. Всеки ден по няколкостотин килограма кокаин, хероин, тонове марихуана, изброява премиерът подвизите на любимите му служби.

Щяха да бъдат подвизи, ако службите си бяха направили труда да пресекат някой и друг канал за трафик на дрога. А всъщност всичко е въпрос на чиста случайност. Така беше преди седмица, когато край Шабла бяха открити в непромокаеми пакети 170 кг кока. Същото се случи и на 13 април, когато край комплекс "Слънчев ден" край Варна изплуваха 25,430 кг кокаин, пак за радост на службите.

Няма да се радват само румънските им колеги, я! Както е известно първо те се натъкнаха на пакети кокаин край Констанца, но понеже морето е справедливо, пусна гювеч и на нашенските служби. И на тях започна да им кълве в Черно море на кокаин.

От изброените от Борисов подвизи всъщност заслужава похвала работата им на 8 април, когато на ГКПП "Калотина" бяха заловени 1500 гк марихуана. Ама и тогава митничарите уцелиха кьоравото, след като собственикът на двата камиона направи нескопосан опит да измами митничари и гранични полицаи, разменяйки номерата на пълния с балатум камион с този на натоварения с марихуана ТИР. Щеше да бъде пълен срам, ако не бяха задържали камионите. Обаче пък изпуснаха шофьорът на ТИР-а с марихуана...

В този смисъл радостта на премиера е леко измислена. Истината е друга и може да се илюстрира с една прочута българска песен за морето: Минава-ааа, големият кораб минава-аа, окъпан в безброй светлини, навярно без шум от тогава пътува през нашите дни-иии, минава-ааа, големият кораб минава-ааа... И така нататък.

Та, седят си службите на брега, люпят семки и гледат как минава големият кораб. После събират пакетите. И толкоз.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във