Параграф22 Daily

Новини

Обвинените за скандала около Парламента остават на свобода

Софийският градски съд остави на свобода четиримата мъже, обвинени за погрома на Парламента по време на протестите на 14 юли тази година. Според съда има данни младежите да са участвали във вандалския акт, но паричната гаранция щяла да възпре риска да извършат престъпление. Единият от съдиите беше на особено мнение. Той поиска четиримата обвинени да бъдат задържани под стража. „Отидохме да си търсим свободата, а те се опитаха да ни я вземат. Категорично заявявам, че не съм носил стъклени бутилки. Агресия проявявам само когато съм в залата и тренирам”, казва обвиняемият Иван Колев.

Те отговарят за хулигански действия, отличаващи се с особени цинизъм и дързост. В телефоните на четиримата мъже на възраст между 20 и 26 години е открита кореспонденция за сформиране на група, която да всява безредици срещу заплащане.

Преди седмица Софийският районен съд  ги пусна срещу парична гаранция от 1000 до 2000 лв., с мотива, че няма опасност да се укрият. Нямало и достатъчно данни, че те са организирали провокатори за протеста.

Facebook logo
Бъдете с нас и във