Параграф22 Daily

Новини

Заловиха 100 кг хероин на ГКПП "Капитан Андреево"

Митничари на ГКПП "Капитан Андреево" са заловили над 100 килограма хероин, превозван в кабината на ТИР с босненска регистрация. Стойността на наркотика, който е превозвана от 33-годишен босненски гражданин, се изчислява на 9 039 600 лева. Разследването се извършва от митнически инспектор от Агенция „Митници“ под прякото ръководство на прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково.

На 24 май 2020 г., през нощта, на граничния пункта на влизане от Турция в България, е пристигнал товарен автомобил с регистрация на Босна и Херцеговина и е управляван от 33-годишен босненски гражданин. При извършена митническа проверка инспекторите на ГКПП "Капитан Андреево" установили, че в шофьорската кабина, под кушетката за почивка на водача, били поставени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество.

При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо бруто тегло 100, 440 кг. Впоследствие е установено, че съпричастни към контрабандата са и други двама граждани на Босна и Херцеговина. Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от митничарите и граничните полицаи, но в него не са открити наркотични вещества.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. Днес предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми и задържани за срок от 72 часа с постановление на прокурор. Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе и искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във