Параграф22 Daily

Общество и политика

Директорка е със счупен таз след нападение от родител

Директорката на детската градина в Свиленград ДГ "Радост" е в болница със счупен таз, след пререкание с родител.  Бащата Красимир Вучков, от своя страна, твърди, че детето му е удряно. Той е с повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, го грози лишаване от свобода от 2 до 10 години. Това обясни наблюдаващият прокурор Стоянова пред Нова телевизия.

От Община Свиленград са назначили комисия, която да провери имало ли е насилие над детето в ДГ "Радост". Според кмета Анастас Карчев комисията не е установила нередности. Той допълни, че директорката се възстановява, но все още се намира в болницата "Пирогов".

Златка Иванова, която работи в детската градина и е станала свидетел на сблъсъка обяснява пред Нова телевизия, че, след като детето е отсъствало от градината в продължение на 15 дни, бащата дошъл и попитал кой го е инжектирал.

Директорката се опитала да обясни, че подобни манипулации се извършват само от личните лекари на децата, а той се разярил и нанесъл удар с лявата ръка върху дясната страна на лицето на директорката Хърсева. В следствие на удара, жената залитнала и счупила тазобедрената си става. Разказът на Златка Иванова се потвърждава и от събраните доказателства от Районната прокуратура – Хасково.

Обяснението за инцидента на Красимир Вучков е, че жената е паднала сама. "Аз бях клекнал на нивото на детето си, тя се опита да затвори вратата през крака ми. Дърпайки вратата обратно, видях, че тя полита и пада. Чух, че казва: "Ей това ти е най-голямата грешка", твърди родителят.

Той има съмнение, че реално има счупване, защото видял, че жената се е изправила. Родителят заявява още, че не е имал причина да се саморазправя, а просто е искал да получи отговор на няколко въпроса - какво е инжектирано на детето му в деня, в който е бито, и в който освен това то се е напишкало и е било заплашвано.

Красимир Вучков твърди, че не е отправял заплахи към никого и смята, че всичко е било инсценировка от страна на директорката. Нейната цел е да се опита да запуши устата на всички институции, защото 3-годишното дете е било бито, а самата тя е общинска съветничка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във