Параграф22 Daily

Общество и политика

Бандата, ограбила инкасото, е била добре организирана и въоръжена

Двата опожарени автомобила от една и съща марка, намерени днес в кв."Кръстова вода" в столицата най-вероятно са свързани с обира на инкасото на паркинга на "Ринг МОЛ", съобщиха столичната полиция и прокуратурата. Намерените два опожарени автомобила в близост до Околовръстното шосе са идентични и се смята, че с тях е бил извършен обирът.

От СДВР заявиха, че сигналът е получен около 7 и 15 часа. За момента се знае, че инкасо автомобилът е превозвал суми, като все още не е уточнено в какъв размер. Те са били за зареждане на банкомати - не се знае дали е за една банка или няколко, тъй като в района има няколко. Нападателите са знаели маршрута, тъй като в този ранен час са знаели, че в този ранен час ще има инкасо автомобил, който ще зареди банкоматите, заяви Николай Нотов от СДВР.

Информацията, с която прокуратурата разполага, все още е оскъдна. Инкасо автомобилът е бил тампониран - пред него е застанал друг автомобил, който му препречва пътя, в този момент излизат няколко въоръжени хора, които обезвреждат охранителя и шофьора, които са без сериозни наранявания. След това започват да товарят парите. По всяка вероятност сумата е голяма, посочи още заместник-градският прокурор на София Ивайло Илиев.

Има записи, които тепърва ще бъдат анализирани подробно, уточниха още от Софийската градска прокуратура на брифинг. Нападателите са били въоръжени, с маски и ръкавици. Смята се, че са имали пистолети и дълго оръжие.

Огледът продължава, ще бъде образувано досъдебно производство под надзора на Софийска градска прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във