Параграф22 Daily

Общество и политика

Безчет нелегални бежанци кръстосват из страната

Нелегални бежанци щъкат надлъж и нашир из страната. МВР съвсем се ошашави да ги гони и задържа, а няма изгледи това скоро да приключи. Днес на пътя между Чирпан и Стара Загора полицията преследва бус, натъпкан с мигранти, който катастрофира. По първоначални данни в него е имало 24-ма бежанци.

Бусът е бил засечен край Чирпан, като водачът не е спрял на вдигната от униформените "стоп-палка". Последвало е гонка, при която шофьорът е загубил контрол над буса, той се е завъртял на пътя и е спрял.

Оказа се, че за пореден път зад волана е седял украински гражданин. Трафикантът е пострадал леко, няма други ранени при инцидента. На мястото се извършва оглед в присъствието на прокурор от Окръжната прокуратура в Стара Загора

Рано днес сутринта и столичната полиция се отчете със заловена партида нелегални мигранти. Около осем часа сутринта е бил спрян автомобил за рутинна проверка и в него са открити 16 мигранти от Сирия. Микробусът,  в който пътували, е със сръбска регистрация, а шофьорът също заявил, че е сириец.

Очевидно служебният вътрешен министър Иван Демерджиев е прав, когато преди няколко дни обяви, че трафиканти от Италия, Полша, Латвия, Беларус и други държави се насочват към България , за да прекарват мигранти. МВР променя постоянно тактиката за противодействие в борбата с трафика, защото и „каналджиите“ променят постоянно своята, каза Демерджиев. Причината според него е в ниските наказания за трафик на хора. От приключили 2485 дела за трафик през 2021-2022 г. само по 158 от тях има наложени ефективни наказания, посочи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във