Параграф22 Daily

Общество и политика

Биячът Васил Михайлов напускал дома си 9 пъти през нощта

Прокурорският син Васил Михайлов е излизал 9 пъти, главно през нощта, след като му е била поставена електронна гривна, заяви Мариана Николова, съпруга на една от жертвите на побойника.

Както е известно, Софийският районен съд реши Михайлов да остане под домашен арест. Няколко дни след като 19-годишният младеж получи по-лека мярка за неотклонение "домашен арест" се появиха информации, че е напускал дома си неправомерно. По пози повод Министерство на правосъдието разпореди проверка, при която бе установено, че Михайлов два пъти е нарушил мярката, като гривната му е била извън обхват.

Прокуратурата поиска Михайлов да се върне в ареста, но Софийски районен съд остави същата мярка - "домашен арест". 

„Не вярвам баща му да подаде оставка. Ако имаше доблестта, щеше да го направи още когато се разчу за побоите на сина му. Знам, че след поставянето на гривната е излизал 9 пъти. Едното напускане на дома е било в 04.00 сутринта. За 30 минути може да извърши много престъпления. Хората ги е страх, защото виждат, че той може да направи, каквото си иска и отново да го пуснат. 24 часа е бил без гривна", твърди Николова.

Междувременно от МВР съобщиха, че полицията е проверила 39 пъти Васил Михайлов. При физическите проверки не са констатирани нарушения, уточняват от полицията в Перник. От момента на привеждането на младежа от следствения арест на адреса, на който ще изтърпи наложената му мярка за неотклонение „Домашен арест“, е създадена необходимата организация с оглед контрол на ненарушаването й, посочват от МВР.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във