Параграф22 Daily

Общество и политика

Борисов, Арнаудова и Горанов са в килиите на Седмо РПУ в "Младост"

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, ПР-ът му Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов са били преместени в Седмо районно управление, сочи неофициална информация. Както е известно, Главна дирекция "Национална полиция", където снощи към 21 часа Борисов бе отведен, се намира на територията на Седмо РПУ-Младост и това е причината за преместването.

Днес трябва да стане ясно дали ще бъде удължено задържането им от прокурор или ще бъдат освободени, тъй като по Закона за МВР задържането е в срок от 24 часа. Срокът изтича довечера и ако материалите по случая не са докладвани на прокурор, който да вземе отношение, Борисов, Арнаудова и Горанов ще бъдат освободени.

От прокуратурата обявиха, че към 9 часа тази сутрин все още не разполагат с информация за извършените в условията на неотложност действия по разследванията. От държавното обвинение напомнят, че съгласно българското законодателство, при извършване на действия по разследване "по неотложност", протоколите следва да бъдат представени пред прокурор за одобрение.

"В случай, че това бъде извършено, обществеността ще бъде информирана", уверяват от прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във