Параграф22 Daily

Общество и политика

Българите продължават да шофират друсани и пияни

МВР изнесе данни за резултатите от операцията по пътищата през изминалото денонощие. Статистиката отново ни разкрива позната картина - българите масово пият, друсат се и след това се казват по колите си.

9417 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 11 659 водачи и пътници. Съставени са 2190 фиша и 682 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 39 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 19 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 20 - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 8 души и 8, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2935 МПС и 3100 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 688 фиша и 201 АУАН. Установени са петима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и още двама - с над 1,2 промила. Двама водачи са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във