Параграф22 Daily

Общество и политика

Делото "Семерджиев": четири месеца разследване, 23 тома, 80 свидетели

Полицейската служителка Симона Радева, отстранена във връзка с разследването срещу джигита Георги Семерджиев, е била разпитана. Известно е, че тя е помогнала на Семерджиев да се качи със стълба до дома си, тъй като е забравил ключовете си в колата. Разпитан е ѝ нейният приятел, също полицейски служител, както и патрули от 7-о РПУ, които преди катастрофата са спирали Георги Семерджиев, който е шофирал след употреба на наркотици и с фалшива книжка.

80 са свидетелите по делото за тежката катастрофа на бул. "Черни връх" от 5 юли, при която загинаха две млади жени. Сред свидетелите има и полицейски служители, казаха на брифинг от прокуратурата. „Няма проблем разпитаните по това дело да станат обвиняеми по разследването за полицейски чадър над 39-годишния мъж, по което прокуратурата също работи“, увери заместник-шефът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Днес стана ясно, че делото „Семерджиев“ тръгва на 29 ноември, като доказателствата, събрани срещу него са, в 23 тома, а 23 вещи лица са работили по експертизите.

Ключова е била тази, която е направена, за да свърже Семерджиев с катастрофата, тъй като той напуска местопрестъплението - става дума за ДНК-експертиза, която го свързва директно със случая. ДНК от двете млади жени също е открита по него, тъй като той е пипнал колата си, след като е напуснал автомобила.

Най-тежкото наказание, за което ще отговаря Семерджиев, е за причиняване на смърт на двете млади момичета. Наказанието, предвидено в закона, е 20 години затвор.

Разследването свършва за рекордно кратко време - само 4 месеца, похвалиха се от прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във