Параграф22 Daily

Общество и политика

Директен изстрел е свалил граничния полицай, сочи следственият експеримент

В района на 242-ра пирамида до село Голям Дервент, където беше убит граничният полицай Петър Бъчваров, български и турски следователи направиха следствен експеримент. Възстановяването на събитията имаше за цел да потвърди мястото на произведена стрелба.

Използвана е съвременна криминалистична техника и технически средства. Целта беше да се установят мястото откъдето са произведени изстрелите и тяхното направление.

Смъртоносният изстрел срещу граничния полицай Петър Бъчваров е произведен директно срещу него, по безспорен начин, през загражденията, от турска страна, заявиха от следствието. Той е бил непосредствено до направения отвор в оградата, като след този изстрел са произведени още няколко изстрела към автомобила на "Гранична полиция", след което стрелците са се изтеглили навътре към територията на Република Турция.

Според следствения експеримент стрелбата не е от близко разстояние. Автомобилът на "Гранична полиция" е подминал отвора, но граничният полицай го забелязал, върнал се, слязъл от автомобила, доближил се до направения отвор в оградата и тогава е произведен изстрела към него. Не е ясно какво е провокирало стрелбата. Назначени са множество експертизи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във