Параграф22 Daily

Общество и политика

Европрокуратурата у нас със сграда, но ще чака ВСС да я ремонтира

Както вече бе споделено от служебния министър на правосъдието Крум Зарков, европейските делегирани прокурори у нас ще се настанят в бившата сграда на СДС на ул. „Г.С. Раковски“ №134.

"Осигурихме дом на европейската прокуратура" - похвали се служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

"На делегираните прокурори е важно да им се осигури самостоятелна сграда, защото това ще покаже пред международните институции, че борбата с корупцията ще продължава" - обяви заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова.

Тя уточни, че ведомството й се явявало като координатор между различни институции при осигуряването на сградата, но именно то си било поставило тази задача като приоритет.

Тя благодари на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Висшия съдебен съвет за добрата комуникация и бързото действие.

Сградата на ул. „Г.С. Раковски“ №134 е с акт за държавна собственост и е под разпореждането на областната управа. В нея има съвсем малка частна собственост в партера. Сградата ще бъде предоставена на Висшия съдебен съвет, за да може да се използва за нуждите на европейската прокуратура, но преди това той ще има задължението да я ремонтира. Едва след това ще се вземе решение и кога европейските делегирани прокурори ще могат да се настанят в новия си дом, обясни служебният регионален министър.

"Сградата е административна и няма да има разрешение за строеж", с усмивка сподели арх. Иван Шишков, сякаш успокоявайки журналистите, че европрокурорите ще се настанят в сградата си в обозримо бъдеще.

Facebook logo
Бъдете с нас и във