Параграф22 Daily

Общество и политика

Гебрев: Пожарът в складовете ми е заснет с камери

Емилиян Гебрев

Има камери и охранителна техника, които са заснели случилото се в оръжейните складове край Карнобат. „Има поставени съответните наблюдателни средства – камери и друга техника”, подчерта пред Нова тв бизнесменът Емилиян Гебрев. По думите му около цялата база има сериозна ограда.

И допълни: ”Има записи, охраната не е напуснала поста си. След сигнала на системата за движение в периметъра, охранителят е тръгнал да провери какво се случва. И добре, че не е стигнал до мястото преди взрива”.

Слабият дъжд в района на Карнобат е успял да помогне на пожарната и да се загаси огънят в оръжейните складове край града. „За момента няма нищо ново. Оттук нататък започва тежката работа по почистване и унищожаване на невзривилите се боеприпаси. Дай Боже – да започне и някакво разследване, което да не бъде, както в предишния случай – в продължение на 10 години да няма резултат, независимо от чуждата помощ, оказана на нашите разследващи”, посочи той.

Пожарът, който вчера избухна в складовете за боеприпаси край Карнобат, е потушен напълно, но пътят все още е отцепен.

Все още не се допуска никой в складовете, защото се изчаква да мине срокът от 72 часа преди да бъдат допуснати разследващите.

Едва тогава ще се търсят причините за възникването на огъня. Една от версиите е за умишлен палеж. "Обстановката е спокойна, няма напрежение, няма паника в града. Вчера към 19 часа е извършен втори оглед с дрон. Компетентните институции изчакват времето от 72 часа, за да може да се влезе", заяви в "Денят започва" Стефка Иванова, заместник-кмет на Карнобат.

Пътят откъм Соколово е отцепен с оглед безопасност, но има общински път по който се стига до съответните населени места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във