Параграф22 Daily

Общество и политика

Ген. Атанас Атанасов обвини МВР в корупция по границите

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов обвини МВР в корупция по границите по повод зачестилите гонки между мигранти и полицаи във вътрешността на страната. "В такива ситуации трябва да се демонстрира политическа воля, за да се търси сериозна наказателна отговорност. Но проблемът е в друго. Гонят се мигранти около София, но какво става на границата, защото мигрантите минават от там", заяви в парламента Атанасов във връзка с поредния случай с пострадал полицай

Според Атанасов проблемът е на българо-турската граница. Той призова да се провери как изглежда съоръжението на турско-гръцката граница, откъдето преминаването на незаконни мигранти е почти невъзможно. "Трябва да се струпат полицейски сили на границата. Проблемът е в организационното състояние в МВР. Има нужда от промяна на структурите и да бъдат обучени допълнителни полицаи, но това в момента не се случва", коментира Атанасов. Според него оставките на главния секретар на МВР и заместника му не решават проблемите.

Има и нещо друго – за да ги има тези пробойни, това означава, че има корупционни схеми в самото вътрешно министерство, което покровителства тези канали, обясни още Атанасов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във