Параграф22 Daily

МВР-шефът Бойко Рашков:

ГЕРБ е прибирала 30-40 % от средствата за "Хемус"

ГЕРБ са получавали 30-40 % от средствата за строителството на отделните лотове на автомагистрала "Хемус" - това заяви днес (4 януари) вътрешният министър Бойко Рашков. След като бе разпитан в прокуратурата, Рашков обяви че е говорил за много важни неща с наблюдаващия прокурор. Казал му е, че не всички пари от магистралата са отивали за строителство, а голяма част са отивали за определена партия.

Не казах всичко на прокуратурата, защото информацията ще изтече към Борисов, заяви още Рашков. Според него именно заради отклоняваните пари се били правени теми сложни конструкции с разпределянето на средствата за строителството по времето на управлението на ГЕРБ. Според него отклоняването е започнало от 2018 година. Става дума за Лот 5 на АМ "Хемус", разкри Рашков. Той отново насочи вниманието към прокуратурата, която според него не е обръщала внимание на изпратени към нея материали. До днес нямаме отговор дали са взели решение, заяви Рашков.

Той разкри, че още когато е започнала реализацията са били задържани повече от 10 лица, имало е достатъчно материали, които са били достатъчни за прокуратурата да вземе мерки за задържане под стража. "Нямам доверие на прокуратурата. Ако кажа всичко, тази информация ще отиде директно към Борисов, който може да се окаже техен клиент след време", заяви вътрешният министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във