Параграф22 Daily

Общество и политика

Гешев очаква оставката на пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Главният прокурор Иван Гешев очаква оставката на прокурор Бисер Михайлов, баща на побойника Васил Михайлов, който наскоро бе пуснат под домашен арест след обвинения за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и закана за убийство. "Това, пред което всички ние, гражданите, сме равни в една правова държава, е законът. Има обаче едно нещо, което стои дори над Конституцията и законите. Това е моралът. С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от гр. Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност", се съобщава в изявление на Гешев.

"Затова като главен прокурор заедно с Прокуратурата на Република България очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов. С ясното разбиране, че ние прокурорите, останали като единствената преграда пред престъпността, трябва освен да защитаваме хората, и да даваме пример. Пример за стабилна институция, морал, идеали и български ценности", се казва още в становището.

Името на Васил Михайлов нашумя заради съмнението, че неговите деяния досега са ненаказани заради баща му, прокурор Михайлов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във