Параграф22 Daily

Общество и политика

Граничен полицай бе убит при престрелка край Елхово

Граничен полицай бе убит при престрелка в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция. В понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на „Гранична полиция” и военнослужещ, които охраняват границата в района на село Голям Дервент. Инцидентът се случва около 20:35 ч. Загиналият полицай е около 30-годишен и е от Елхово.

Служителят на „Гранична полиция“ е починал на място в резултат на изстрелите, а военнослужещият е успял да се оттегли от мястото и не е пострадал. Най-близко намиращите се гранични полицаи са били незабавно насочени към мястото на престрелката.

За случилото се уведомени турските гранични власти и е направена среща на линията на държавната граница. Целта е да се установи и задържи извършителя. Предполага се, че извършителят е на турска земя. Нарядите, които са пратени, са установили наличието на незаконни мигранти в района.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отмени официалното отбелязване на празника на националната полиция. Той ще даде повече информация за инцидента около 9.00 часа.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във