Параграф22 Daily

Общество и политика

"Гранична полиция" отчита безпрецедентен мигрантски натиск

Мигрантският натиск по границата ни с Турция е безпрецедентен, заяви директорът на ГД „Гранична полиция” гл. комисар Росица Димитрова. Тя обясни, че предотвратените опити за нелегално влизане в България за септември се равняват на тези за цялата минала година.

„Агресията на желаещите да преминат оградата е голяма. Хвърлят камъни. Те стават по-агресивни в желанието си на всяка цена да стигнат до страните от Западна Европа”, подчерта гл. ком. Димитрова.

Тя допълни, че се създава организация в рамките на месец всички патрулиращи по границата полицаи да бъдат обучени да използват дълго оръжие. „Към настоящия момент в „Гранична полиция” са обучени и снабдени с оръжия - нашите сектори „Специални тактически действия”. За останалите колеги ще започнат да се обучават, да ходят на стрелбища, да стрелят и тогава, когато всеки е обучен, познава техниката за безопасност, познава работата на оръжието, тогава ще може да патрулира с него”, заяви директорът на „Гранична полиция”. Тя обясни, че „много скоро” всеки служител ще трябва да има 4 часа тренировъчна стрелба на месец. „Създаваме организации в рамките на този месец всички колеги да бъдат обучени”, допълни Димитрова

Facebook logo
Бъдете с нас и във