Параграф22 Daily

Общество и политика

Група нелегални бежанци бе спипана в центъра на столицата

Група незаконни мигранти беше заловена в центъра на столицата. 26 бежанци са открити при полицейска акция рано тази сутрин на улица "Царибродска" 65. Те са от Сирия, Ирак и Мароко. Мигрантите са отведени в Трето РПУ в столицата. След като бъдат снети техните обяснения, те ще бъдат откарани в някой от мигрантските в центрове - на Агенцията по бежанците или на МВР в София. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои да бъде изяснено дали адресът е "депо" за нелегални имигранти, откъдето те са извозвани към българо-сръбската граница.

Статистиката сочи, че в последните няколко месеца сред задържаните има все повече мароканци. Причината за това е, че западноевропейските държави са засилили мерките за сигурност в Средиземно море, а мароканците пътуват до Турция без ограничения и оттам атакуват българо-турската граница.

Трафикантите през последните месеци са сменили тактиката си и карат мигрантите до София или директно до сръбската граница, а не както преди - да ги изоставят на АМ "Тракия", коментират още експерти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във