Параграф22 Daily

Общество и политика

И Бориславова по стъпките на премиера в прокуратурата

Шефът на кабинета на премиера Лена Бориславова се яви за разпит във Върховната касационна прокуратура. Тя заяви, е не носи папка с материали, тъй като това вече е направил министър-председателят. "Това, което мога да кажа е, че в списъка има хора с изнесени данни в медиите. Не сме добавяли факти и твърдения", уточни обаче тя. Сред тях има и публикации, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Предадени са различни медийни публикации, няма да влизам в режим на посочване на имена, за да не става повод за упреци. Знаете, че на няколко фронта има атаки срещу правителството, което възприемаме като индикатор, че сме на прав път и институциите да започнат да вършат своите действия и отговорности, с които са натоварени по конституция", добави Бориславова.

По-рано днес в прокуратурата за разпит беше и самият Кирил Петков. Двамата получиха призовки след среща в петък с главния прокурор Иван Гешев. Поводът за разпитите e именно тази среща, на която Петков е посочил имена и прякори на хора, които според него са в основата на икономическата и криминалната престъпност в страната, но срещу тях не са предприети действия за търсене на наказателна отговорност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във