Параграф22 Daily

Общество и политика

Името на бившия премиер Бойко Борисов - в "онзи" списък

Шефът на кабинета на премиера Лена Бориславова разкри, че и името на Пеевски е там

Шефът на политическия кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова заяви, че в списъка, предаден от премиера на държавното обвинение, фигурират имената на депутата от ДПС Делян Пеевски и бившия премиер Бойко Борисов. Както е известно, по-рано днес (сряда, 9 февруари) на влизане в прокуратурата премиерът Петков обяви, че носи папка с 19 имена на хора, които според него имат влияние както върху криминални, така и върху икономически престъпления.

Бориславова потвърди две политически имена в списъка - на депутата Делян Пеевски и на бившия министър-председател Бойко Борисов, но отказа да назове другите. Бориславова разказа, че всъщност темата за списъка с хора, заради които днес се провеждат тези разпити, не е била акцент в разговора на премиера с главния прокурор. "Знаете, че в момента на няколко фронта има атаки срещу действията на правителството, което ние възприемаме единствено и само като индикатор, че сме на прав път и че действията, които предприемаме, наистина са насочени към това да се възстанови законността, справедливостта и институциите да започнат да вършат своите действия и отговорности, с които са натоварени по закон и Конституция".

Лена Бориславова се яви в прокуратурата, след като беше призована, защото е участвала в разговора на премиера Кирил Петков с обвинител №1 Иван Гешев миналата седмица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във