Параграф22 Daily

Общество и политика

Информационна война около случващото се в дома на Бойко Борисов

Разигралата се истерия около шумно огласените от активисти на ГЕРБ арести на бившия премиер Бойко Борисов, Менда Стоянова, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова протече в условията на актуалната в света информационна война, каквато съпровожда и военният конфликт в Украйна.

Събралите се пред къщата на Борисов в Банкя активисти на ГЕРБ един през друг се надпреварваха да сочат за първоизточник на новината за ареста пресцентъра на МВР, който разпространил информацията.

Преглед на сайта на ведомството обаче показва, че такава информация там не е тиражирана.

Някои информационни агенции обаче се позоваха на МВР, цитирайки подадената  оттам следна информация: "В ход е мащабна операция във връзка със 120 случая на Европейската  прокуратура в България. Извършват се претърсвания и изземвания на много адрес. Към момента са задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова. Действията продължават". 

Според запознати информацията за действията, предприети от МВР, е била разпратена до телевизиите около 21 часа. В същото време активистите на ГЕРБ, които се намират пред къщата на Борисов, свидетелстват, че обиските в дома на партийния им лидер са започнали в 20 часа. Това бе заявено неведнъж в преките телевизионни репортажи тази вечер. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във