Параграф22 Daily

Общество и политика

Избраха Борислав Сарафов за втори мандат начело на следствието

Прокурорската колегия на ВСС единодушно избра Борислав Сарафов за втори мандат на поста директор на Националната следствена служба. За него гласуваха всички деветима присъстващи на заседанието.

Заместникът на Иван Гешев и в момента ръководи националното следствие. Сарафов нямаше конкуренция за поста, тъй като друг кандидат не беше издигнат. Както е известно, на 26 септември кандидатурата му за втори мандат бе предложена от главния прокурор Иван Гешев и трима членове на прокурорската колегия - Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев.

Сарафов ще ръководи следователите за още 5 години, след като първият му мандат изтече на 18 декември тази година. При представянето на концепцията си той заяви, че няма да пощади усилията си, за да оправдае доверието. Ще бъда точен и коректен в изпълнение на задълженията си", каза Борислав Сарафов и благодари на всички, които гласуваха за него. "Това доверие е повече от задължаващо. Ще бъда все така всеотдаен и себеотрицателен", заяви той. 

Борислав Сарафов има над 26-годишен юридически стаж в съдебната система като целият му професионален път е бил в прокуратурата и следствието, където е преминал през всички нива.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във