Параграф22 Daily

Общество и политика

Кирил Петков и Бойко Борисов не се явиха по дело за клевета

Двете страни по делото за клевета, заведено от бившия премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, отсъстваха днес на заседанието. Нито Петков, нито Борисов се явиха на делото, което е във връзка с изказвания на Борисов, че Петков и другият съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев са получавали комисионни от договори за доставка на газ.

Адвокатът на Борисов, Менко Менков опроверга информацията, че Кирил Петков е внесъл иск за половин милион за клевета срещу Бойко Борисов заради твърденията му, че Петков и Василев са взимали комисионни от договори за газови доставки през посредници. Както е известно, съпредседателят на ПП обяви, че ще съди лидера на ГЕРБ за клевета, като искът е за половин милион лева.

Според Менков обаче, таксата, платена от Кирил Петков по иска е 12 лева. Ако искът беше за 500 000 би трябвало платената такса да е 20 000 лв и делото да се гледа в градския съд, а не в районния, заяви Менков. Той нарече казаното от Петков за размера на иска ПР-ход. Според Менко Менков това дело е опит да бъде затворена устата на лидера на ГЕРБ като политически опонент.

На заседанието стана ясно, че макар в предварителните си изявления Кирил Петков да обяви, че гражданският му иск е за половин милион лева, всъщност искът е частичен - за 10 000 лева, с възможност, ако бъде удовлетворен, да се претендира цялата сума до 500 000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във