Параграф22 Daily

Общество и политика

КПКОНПИ проверява имотите на МВР-шефа Бойко Рашков

Срещу вътрешния министър Бойко Рашков има проверка в КПКОНПИ заради недекларирани имоти и средства по влогове, заяви шефът на комисията Сотир Цацаров по време на изслушването му в антикорупционната комисия в Народното събрание. Така той отговори на питане на Анна Александрова от ГЕРБ.  "Проверка има, която касае няколко поредни недекларирания на обстоятелства, имало е непосочване в декларацията на всички влогове, имало е информация за налични средства по влогове, която не е фигурирала в декларацията, след това във финална декларация не са били отразени притежавани недвижими имоти, освен това не е бил спазен срока за подаване на декларация", заяви Цацаров.

По време на изслушването шефът на комисията в оставка Сотир Цацаров посочи, че премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков стоят зад отнемането на допуска му до класифицирана информация от ДАНС.

Днес (27 януари) по-рано премиерът Кирил Петков пък заяви в Брюксел, че прокуратурата не работи, а КПКОНПИ ще бъде ремонтирана. "Много бих се радвал да имаме максимално засилен мониторинг за върховенството на закона, това е и нашият приоритет, така че колкото повече, толкова по-добре. Няма как през общи шаблони и думи да се избягва липсата на добро правосъдие в България. На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре. Те видяха вече при нас, че щом един от първите ни закони ще бъде за КПКОНПИ. Видяха готовността и желанието да направим промяна в съдебната система, да махнем спецпрокуратурата. Разбраха защо. Просто няма как да излъжете европейските институции с добри думи", заяви премиерът след изслушването му от групата LIBE.

Facebook logo
Бъдете с нас и във