Параграф22 Daily

Общество и политика

Край Бургас задържаха частна линейка, превозваща мигранти

За първи път полицейски пост край Бургас задържа частна линейка, в която са пътували 14 нелегално влезли в страната ни мигранти. Те са от сирийски, тунизийски и либийски произход и са били преоблечени като медици и пациенти.

Специализираният автомобил, който е с пълно медицинско оборудване, включително със синя сигнална лампа, е купен преди месец от автокъща в София от фирма, също регистрирана преди един месец. Шофьорът на линейката е и собственик на фирмата.

Той е 31-годишен мъж от София е бил облечен като фелдшер, заяви директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов. Водачът на линейката е задържан за 72 часа.

Линейката е тръгнала от София до район около Малко Търново, където са качени мигрантите.

Екип на жандармерията спира специализирания автомобил неслучайно, а след оценка за анализ на риска, обясни старши комисар Калоянов.

Срещу шофьорът вече е повдигнато обвинение за трафик на мигранти, заяви административният ръководител на районната прокуратура Мария Маркова. Предстои да му бъде повдигнато и второ обвинение – за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.

По първото обвинение за трафик на мигранти предвиденото наказание е от една до една до шест години затвор, уточни прокурор Маркова.

Според старши комисар Калоянов това е бил първият курс на линейката за превозване на нелегални имигранти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във