Параграф22 Daily

Общество и политика

Новаторите-производители на дрога от Варна остават в ареста

Варненският окръжен съд остави в ареста четирима и един под домашен арест от организираната престъпна група, изградила оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа в крайморския град и занимавала се с разпространение на наркотични вещества, съобщиха от пресслужбата на съда.

Сред оставените в ареста е и този, когото прокуратурата счита за организатор и ръководител на групата. Според съда, от събраните по случая материали може да се направи обосновано предположение, че петимата са съпричастни към престъпленията, за които са обвинени.

Някои от тях са направили и самопризнания. Освен това, ако са с по-леки мерки за неотклонение, има риск те да се укрият или да се опитат да възпрепятстват разследването.

За мъжа, който е поставен под "домашен арест", съдът счита, че той е с по-малка степен на участие в престъпната група. Мярката му ще бъде контролирана със средство за електронно наблюдение.

Определенията на Окръжния съд подлежат на обжалване. Припомняме, че престъпната група бе разбита при мащабна спецоперация на сектор „Борба с организираната престъпност“.

Във Варна са разкрити 12 наркооранжерии, от които са иззети над 1000 стръка марихуана, близо 15 грама хашиш и около 3 килограма марихуана. Намерени са повече от 60 хиляди лева и около 3 хиляди евро.

Според разследващите групата е изграждала наркооранжериите в наети апартаменти, чиито собственици не са от Варна или много рядко идват в града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във