Параграф22 Daily

Общество и политика

Обсъждат процедурата за предлагане на кандидатите за КПКОНПИ

Комисията по превенция и противодействие на корупцията ще обсъди процедурни правила за приемане за условията и реда за предлагане на кандидати, предоставяне и публично оповестяване на документите, изслушване на кандидатите и за избор на председател на антикорупционната комисия. 

Както е известно преди няколко дни премиерът Кирил Петков заяви, че КПКОНПИ ще бъде реформирана и Бойко Рашков ще застане начело на комисията. Премиерът срещна подкрепа от страна на коалиционния си партньор БСП, които подкрепят политиката на правителството за борба с корупцията.

Друг кандидат, който ще бъде номиниран за председател на КПКОНПИ, е Бойко Атанасов. Преди няколко дни „Възраждане“ представиха го предложиха за поста, като лидерът на парламентарната група Костадин Костадинов заяви: „Към корупцията в държавата трябва да има нулева толерантност. Г-н Атанасов е доказал, че е човек, който не прави компромиси и има хъс да смачка гръбнака на корупцията”.

Засега останалите партии в парламента не са представили свои кандидати, но след днешното обсъждане на депутатите в Комисията по превенция и противодействие на корупцията може да се появят и нови кандидати.

В момента КПКОНПИ се ръководи от Антон Славчев, след като на 13 януари Сотир Цацаров подаде своята оставка. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във