Параграф22 Daily

Общество и политика

Окончателно: Георги Семерджиев ще отговаря по пет обвинения

Софийска градска прокуратура обяви окончателно какви са повдигнатите обвинения срещу джигита Георги Семерджиев, който помете две млади жени с автомобила си при катастрофата на бул. "Черни връх" през юли тази година. Той ще отговаря пред съда по обвинения за 5 престъпления.

Държавното обвинение е квалифицирало стореното от Семерджиев като деяние с изключително висока обществена опасност по смисъла на закона. Той ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост след употреба на метаамфетамин и без необходимата правоспособност за управление.

Семерджиев е обвинен и за това, че е шофирал с неистинска шофьорска книжка и фалшиви регистрационни номера. След произшествието в джипа му е открит и 0,65 грама метаамфетамин, за което също е повдигнато обвинение.

От задържането си до момента Георги Семерджиев не е изразил съжаление за стореното. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор.

Говорителят на СГП Десислава Петрова обясни, че обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост заради техническите специфики на катастрофата, които са съобразени с формалната законова процедура.

НСлС е поискал от "Вътрешна сигурност" към МВР доклада за полицейски чадър над Семерджиев, заяви заместник-председателят на НСлС Ясен Тодоров. Разследването все още е в начален етап.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във