Параграф22 Daily

Общество и политика

Операцията "Бяло" срещу разпространението на дрога продължава

Спецоперацията "Бяло", разпоредената от главния прокурор Иван Гешев, продължава втори ден. В акцията участват 3000 полицейски служители и десетки магистрати. Това е първата мащабна спецоперация, която полиция и прокуратура провеждат съвместно срещу лица от криминалния контингент. 

Край Пловдив е открито голямо хале, пригодено за отглеждане на марихуана. Помещението е било оборудвано със скъпа климатична инсталация, чиято стойност възлиза на няколко десетки хиляди лева. 

Разкрита е оранжерия за марихуана в с. Равно, която е била прикрита като паркинг за ремаркета, разкри ръководителят на отдел “Наркотици” в ГДБОП комисар Христо Донев. Тази оранжерия е интересна не само заради мащаба си, а и заради това, че има по-различен подход в  цялостното функциониране на оранжерията, която представлява доста високотехнологична система. На пръв поглед това е един паркинг за тирови ремаркета, но самите ремаркета са били приспособени като отделни халета за отглеждане на марихуана.

Два пистолета и марихуана са открити при претърсвания в дома на лице, занимаващо се с наркоразпространение, в Несебър. В Бургас, в друг дилър, са намерени голямо количество хапчета "екстази" и марихуана. Арести са извършени още във Варна и Дупница, където са открити насаждения с марихуана.

Очаква се от МВР и прокуратурата се очаква да дадат повече подробности за броя на задържаните лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във