Параграф22 Daily

Общество и политика

Откриха прекурсор за амфетамин на "Капитан Андреево", предназначен за Украйна

Три хиляди лекарствени таблетки, съдържащи псевдоефедрин - прекурсор за производство на метамфетамин, са задържали митническите служители на митническия пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

Хапчетата били открити на 24 ноември, когато на пункта пристигнал лек автомобил с чужда регистрация, в който пътували от Турция през България за Украйна шофьор и неговият спътник - турски граждани. Пред митническите служители двамата мъже заявили, че нямат нищо за деклариране. По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която са открити 100 опаковки с по 30 таблетки, съдържащи субстанцията псевдоефедрин, която е описана в първа категория в Европейския регламент №111/2005 за мониторинг на търговията между Съюза и трети страни в областта на прекурсорите.

Лекарствата, за които е установено, че са собственост на шофьора, са били укрити на две места - една част в багажното отделение, в кашон под бутилки с минерална вода, а друга част - в пътна чанта с дрехи. Медикаментите са задържани. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците.

Това е пореден случай на задържани прекурсори на митническия пункт. В края на юли на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" бяха установени и иззети 28 910 таблетки и 1000 ампули инжекционен разтвор, съдържащи прекурсори за производство на синтетични наркотици. За контрабандата Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняема румънска гражданка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във