Параграф22 Daily

Общество и политика

Президентът награди шефа на пожарната на прощаване

Главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ днес беше награден от държавния глава Румен Радев с почетния знак на президента за изключителни заслуги по време на дългогодишната си и отговорна служба в системата, за неговия професионализъм и всеотдайност. Аз имам честта да познавам главен комисар Николай Николов, още докато бях командир на ВВС и от съвместната ни работа винаги съм се възхищавал от неговия висок професионализъм, иновативност, организаторски и лидерски качества, заяви Радев.

Признанието, което получавам днес, е най-вече заради работата на моите колеги. Няма как един ръководител на такава голяма структура да получи такива добри думи, ако неговите момчета и момичета не са винаги на място, каза главен комисар Николов.

Президентът Радев и Николов откриха днес бюст-паметник на изтъкнатия командир на Столичната пожарна служба Юрий Захарчук. Главен комисар Николов посочи, че 42 години от живота му са минали в  системата на пожарната безопасност и защитата на населението. Днес е последният му ден на тази длъжност и той уточни, че неговият заместник трябва да бъде обявен от министъра на вътрешните работи.

Николов добави, че ще продължи да работи с цел да допринесе за трансформацията на страната, свързана с адаптиране на проблемите към климата за намаляване на риска от бедствия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във