Параграф22 Daily

Общество и политика

Прокуратурата не знае че Баце, Менда, Горанов и Севда били арестувани

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви, че прокуратурата не е била уведомена за действия, каквито съдържа тиражираната информация за задържането на бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова. Това което разбрахме, е че става въпрос за разследване за европейски средства. Следователно би трябвало да се обърнете към Европейската прокуратура, заяви Милева.

"Бойко Борисов и другите посочени не са задържани, как е възможно някой да се обяви за задържан преди да е задържан. Дошли са към 20,00 часа в дома на Борисов да правят "неотложен обиск". Нямат прокурорско позволение, не пускат адвоката му Менко Менков. Той стои пред оградата, мнозина от ГЕРБ са пред дома на Борисов в Банкя. Информирани са и колеги от ЕНП. Вътре са дъщеря му, внуците му", заяви от своя страна пиарът на ГЕРБ Никола Николов. Шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която заедно с други активисти на ГЕРБ е пред къщата на Борисов в Банкя, заяви, че се е озовала там след като е била информирана. Тя обаче отказа да каже кой точно я е информирал. И призова всички активисти на ГЕРБ да излязат на площадите.  

По-рано неофициалната все още информация посочи сочи, че бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова са арестувани. Според информацията задържането им е станало в рамките на мащабна операция на Главна дирекция "Национална полиция" за злоупотреби с евросредства. Освен тях е арестувана и бившата шефка на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова. Текат обиски на 120 адреса, като вероятно и Европейската прокуратура е включена.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във