Параграф22 Daily

Общество и политика

Прокуратурата поиска прокурорския син да се върне в ареста

Обвиненият за средна телесна повреда и закана за убийство прокурорски син от Перник Васил Михайлов два пъти е напускал дома си, след като Софийският градски съд му определи домашен арест, в рамките на който да е с гривна за проследяване. Фактите са установени при проверката, която Министерството на правосъдието разпореди, разкри заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова.

Както е известно, за това първи съобщи правосъдният министър Крум Зарков. Той потвърди, че в единия от случаите Михайлов е бил извън дома си за около 40 минути, което е нарушение на мярката за неотклонение "домашен арест". Той е нарушил мярката още веднъж - в деня на освобождаването си на 27 октомври.

Данните от проверката до момента сочат, че гривната на Михайлов е била извън обсега на устройството. Според правилата за действие в такива ситуации, наблюдаващите системата се обаждат на лицето, на което тя е поставена, за да се уверят къде се намира. Това е и един от елементите на проверката.

От Министерството на правосъдието припомниха, че по закон МВР е институцията, която следи лицата под домашен арест да не го нарушават.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев поиска по морални причини оставката на бившия пернишки, а в момента - редови, прокурор Бисер Михайлов.

По повод разкритите факти от Софийска районна прокуратура оповестиха, че са поискали от Софийския районен съд да бъде изменена мярката на подсъдимия от "домашен арест" на "задържане под стража". С

Facebook logo
Бъдете с нас и във