Параграф22 Daily

Бившият началник на КАТ Тенчо Тенев:

Щом полицайките си слагат хиалурон, представете си началниците

Бившият началник на Столичния КАТ Тенчо Тенев коментира в интервю, че фактите доказват, че има все повече случаи на служители на МВР, които се качват зад волана, употребили алкохол и под въздействието на наркотици. Той също така смята, че началниците в системата упражняват по-слаб контрол от преди.

"Определени служители петнят МВР. Това са обикновени хора, колеги, които при лош подбор са влезли в системата. Същите се показват на атрактивни дестинации по целия свят, татуирани и какво ли още не. Трябва да има много по-качествен подбор”, категоричен бе Тенев.

Според бившия началник е недопустимо служител на реда да прави корекции по тялото си, тъй като полицаите са олицетворение на закона. "Щом една полицайка си позволява да си сложи хиалурон в устните, представете си оттам нагоре кой какво слага - началници и други”, добави Тенчо Тенев.

Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР пък смята, че отговорността за случващото се в системата не трябва да се свежда само до работещите, но и до по-високите нива.

"Причината е ясна - лош подбор, нарушено кариерно развитие, липса на истинска реформа. Да обясня ли как бяха изгонени хора от системата през 2015 г. и колегите бяха държани на 640 лв. основна заплата до 2018 година? Последната година и половина социален диалог в МВР няма”, посочи Кузманов.

Според него болшинството служители са прекрасни и не желае да се лепят "позорни етикети”. „Решението е незабавен консенсус между партиите и започване на реална реформа в МВР за период от 6-8 години. Не трябва да лъжат повече, че реформа може да стане за два месеца”, категоричен е Кузманов.

Тенчо Тенев обясни още, че относно проверките на пътя, служителите от "Пътна полиция” са оборудвани с боди камери. Така преките им ръководители били длъжни няколко пъти в денонощието да проследяват какво работят подчинените им.

Facebook logo
Бъдете с нас и във