Параграф22 Daily

Общество и политика

Спецоперация "Бяло" вапца 400 дилъри на дрога

Спецоперацията срещу разпространението на дрога, озаглавена "Бяло" продължава,  до момента са повдигнати обвинения на над 400 души за притежание и разпространение на наркотици. Резултатите от акцията оповести говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Разкрити са над 10 нарколаборатории и оранжерии за марихуана, сред задържаните има и 14-годишно момче, заловено да продава дрога срещу 50 лв на свои съученици. Иззети са над 10 000 дози различни наркотици.

"Това са, вероятно, и над 10 000 дрогирани шофьори, които са потенциални убийци по пътищата. Това трябва да спре тук и сега, затова сме заедно с МВР. Защото инситуциите трябва да предприемат единни и конкретни мерки. Това беше и причината главният прокурор да разпореди на административните ръководители да активизират действията по образуваните досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотични вещества", заяви Милева.

Образувани са 254 нови досъдебни производства за държане и разпространение на наркотици, претърсени са над 300 адреса като цифрите непрекъснато се увеличават и анализират, тъй като работата продължава и акцията не е приключила.

От прокуратурата и МВР коментираха, че резултатите от акцията срещу наркоразпространението у нас са надхвърлили очакванията им.

"Борбата с наркоразпространението е приоритет за МВР и това ще продължи да бъде така. Активните действия по разчистване на училищата и наркосборищата ще продължи да бъде наша задача и се вижда, че когато това се прави със съвместни усилия с прокуратурата, резултатите са добри. Надявам се, че това ще продължи и ще бъдем ефективни срещу този бич на обществото", посочи главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Директорът на ГД "Национална полиция" Атанас Илков коментира, че близо две трети от задържаните са били арестувани и преди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във